• Lorem ipsum

Je hebt net een stapel nieuwe handdoeken gekocht en je kan niet wachten tot je ze kan gaan gebruiken. Echter, nieuwe handdoeken wassen voor gebruik wordt ten zeerste aanbevolen. Wanneer je je nieuwe handdoeken hebt gewassen, zal je ten eerste merken dat de handdoeken beter vocht absorberen. Bovendien is het belangrijk dat de handdoeken goed schoon zijn, voordat je ze gebruikt. Je weet immers niet wat voor bacteriën er op de handdoeken kunnen zitten, en het is geen fris idee om te weten dat ze in de fabriek en winkel hebben gelegen.

Hoe moet je je nieuwe handdoeken wassen?

Om de handdoeken goed schoon te krijgen, dien je deze te wassen met een 60 graden wasprogramma. Deze temperatuur is heet genoeg om alle bacteriën en schimmels te doden en vlekken te verwijderen. Een handdoek van goede kwaliteit zal op 60 graden niet krimpen. Kouder wassen dan 60 graden wordt niet aangeraden, omdat je handdoeken dan minder goed schoon worden. Koud water zorgt er bovendien voor dat bacteriën en schimmels op de handdoeken kunnen blijven leven en infecties kunnen veroorzaken. Dat is wel het laatste wat je wilt. Was je handdoeken dus altijd op 60 graden en gebruik je handdoek ook maximaal 2 of 3 keer. Vergeet niet om de handdoeken op kleur te sorteren met wassen. Zo voorkom je dat de kleuren op elkaar af gaan geven. Gebruik ten slotte de hoeveelheid waspoeder die op het etiket staat aangegeven. Zo gebruik je nooit te veel en voorkom je dat er zeepresten achterblijven in de handdoeken en wasmachine.

Ook kan je er voor kiezen de nieuwe handdoeken 24 uur in koud water te laten inweken. Dit zorgt ervoor dat de vezels zich goed openen en het water goed in de handdoek laten opnemen. Ook kan je een scheutje azijn toevoegen, zodat je langer kan genieten van de mooie kleuren van de handdoeken. Vergeet daarna de handdoeken niet op een 60 graden wasprogramma te wassen!

Hoe houd je je nieuwe handdoeken lekker zacht?

Je kan er voor kiezen om je handdoeken aan de waslijn te laten drogen, maar daar worden ze vaak erg hard van. Een harde handdoek kan met afdrogen onprettig aanvoelen aan je huid. Bovendien heb je niet altijd de mogelijkheid om je handdoeken buiten te laten drogen, bijvoorbeeld als het regenachtig weer is. Droog de handdoeken op een lage temperatuur zodat de vezels van de handdoeken niet beschadigen. Wanneer het droogprogramma klaar is, zal je merken dat je lekker zachte handdoeken hebt. Het enige nadeel van het gebruik van de wasdroger is dat het slechter is voor het milieu dan het ophangen van je was. Schijnt de zon en wil je je handdoeken toch graag buiten hangen? Doe dat wanneer er wat wind staat. De wind maakt de handdoeken zachter.

Hoe blijven je nieuwe handdoeken zo lang mogelijk fris?

Wil je je handdoeken zo lang mogelijk fris laten ruiken? Dan kan je een scheut azijn toevoegen aan het wasverzachterbakje voordat je de wasmachine aan zet. Het gebruik van wasverzachter wordt afgeraden, omdat deze de vezels van de handdoeken kan beschadigen. Dit heeft tot gevolg dat de handdoeken minder goed afdrogen. Ook kan je, wanneer je de handdoeken hebt opgevouwen en in de kast hebt gelegd, een stuk droge zeep in de kast leggen. De geur zal zich in uw handdoeken verspreiden waardoor je handdoeken en kast altijd fris ruiken.

Ten slotte wordt aangeraden om je nieuwe handdoeken niet te strijken. Na gebruik van de droger vind je vaak geen kreukels meer in de handdoeken en bovendien beschadigt de hitte van het strijkijzer de vezels. Op den duur kan dat er weer voor zorgen dat de handdoeken minder vocht opnemen.