• Lorem ipsum

Als je net je badkamer hebt verbouwd of opnieuw hebt ingericht, dan doe je er natuurlijk alles aan om de nieuwe ruimte er schoon, luxe en opgeruimd uit te laten zien, Gelukkig zijn er genoeg badkamerideeën om je daarbij te helpen! Maar laten we eerlijk zijn, niets is vervelender dan naar de badkamer gaan en daar stinkende, doorweekte handdoeken aantreffen...

Er zijn zoveel slimme manieren om handdoeken op te bergen en de manier die het beste bij je past hangt onder andere af van hoe groot je badkamer is en van de ruimte die je vrij hebt aan de muur of op de vloer. De belangrijkste reden om je handdoeken goed op te bergen is om ervoor te zorgen dat je handdoeken droog en fris blijven, zowel voor als na het douchen. Als je geen ruimte hebt voor het opbergen van handdoeken in de badkamer, dan is de kans groot dat ze altijd vochtig zijn en dat je badkamer er tegelijkertijd niet heel aantrekkelijk uitziet. Wil jij je handdoeken nooit meer over de rand van het bad hoeven gooien? Bekijk dan snel onze ideeën voor het opbergen van jouw handdoeken.

Terwijl we bij het inrichten van een badkamer veel aandacht besteden aan het sanitair en het tegelwerk, zien we de handdoeken gemakkelijk over het hoofd. Waar bewaar je die? Heb je er wel ruimte voor? Handdoeken kunnen de totale uitstraling van een badkamer maken of breken. Netjes gestapelde handdoeken geven bijvoorbeeld een luxe hotelgevoel, terwijl een rommelige stapel op de vloer je kamer eerder studentikoos dan classy maakt. Opbergruimte is essentieel om te voorkomen dat de badkamer een doorn in het oog wordt. Van de klassieke ladderradiator tot de bescheiden haak: hier vind je een overzicht van de zes slimste tips om je handdoeken een plek te geven.

1. Hang ze op een rij 

Een rij van haken met identieke witte handdoeken geeft jouw opbergwand een geordende en doordachte uitstraling. Oneven aantallen zorgen over het algemeen voor een stijlvolle uitstraling, dus kies bij voorkeur voor drie of vijf haken, of geef elk familielid een eigen haak.

2. Ga voor vintage

Als de ruimte het toelaat, waarom koop je dan geen vintage kast om je handdoeken op te kunnen bergen in de badkamer? Een prachtige wandkast kan ideaal zijn om al je badkamerbenodigdheden in op te bergen, inclusief alle handdoeken. Opgerold en opgeborgen zien de handdoeken er netjes uit en bevinden ze zich dicht bij het bad. Of heb je nog een oud tijdschriftenrek op zolder staan dat je niet meer gebruikt? In de badkamer is zo’n rek de ideale plek om opgerolde badhanddoeken netjes in op te bergen.

3. De hippe multifunctionele radiator

De radiator in laddervorm is een uitvinding die je in veel badkamers vindt tegenwoordig, omdat hij ook dienst doet als handdoekenrek. In plaats van de handdoeken tussen de rails te proppen, kun je ze beter eerst even in model brengen, waardoor ze netjes en strak zullen opdrogen.

4. Een stapel op het bad

Gebruikte handdoeken die over het bad worden geslingerd zien er slordig uit, maar netjes opgevouwen in een stapel op het bad ziet het geheel er geordend en aantrekkelijk uit.

5. Opstapje

Houten ladders om handdoeken op te leggen zijn een mooie aanwinst voor een badkamer. Een variatie hierop is een ladder met brede treden die kan dienen als opbergruimte maar ook perfect is om een plant of decoratie op te zetten.Een mix van opbergoplossingen is vaak de beste manier om ruimte vrij te maken voor handdoeken. Een wandkastje, een ladder en een gewone haak vormen bijvoorbeeld  een perfecte combinatie die veel ruimte biedt, ook voor kleine badkamers.

6. Efficiënt opgerold

Door handdoeken op te rollen in plaats van ze op te vouwen, zijn ze gemakkelijk toegankelijk wanneer ze in brede bakken worden opgeborgen. Het is het idee van de sokkenlade en hoe strakker je de handdoeken oprolt, hoe meer je erin kunt stoppen.Een goede handdoekenopberger lijkt misschien geen toevoeging voor jouw badkamer, maar het is een essentieel onderdeel als je wil dat je badkamer opgeruimd, schoon en luxe aanvoelt. 

Nog meer van je nieuwe handdoeken genieten? Vergeet ze dan niet te wassen voor je ze de eerste keer opbergt!