• Lorem ipsum

Gastendoekjes

In veel wc’s en badkamers vindt u een gastendoekje. Het is veel hygiënischer om na het wassen van uw handen, uw handen te drogen. Natte handen voelen ook niet prettig. Er zijn gastendoekjes in diverse kleuren, van verschillende materialen gemaakt en in verschillende groten.

Toon:
4,951,45
The One Towelling
Artikelcode T1-wash-olivegreen574
4,951,45
3,500,99
4,951,45
4,951,45
The One Towelling
Artikelcode T1-wash-yellow
4,951,45
Walra
Artikelcode 1204413
6,95
4,951,45
4,951,45
Toon:
  • Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, zie levertijd
  • Snelle levering in Nederland en België
  • Veilig betalen
  • Gratis verzending vanaf €50,00

Wat zijn gastendoekjes?

Gastendoekjes zijn kleine handdoekjes. Ze zijn bedoeld om uw handen aan het droog te maken. Gastendoekjes zijn gemaakt van sneldrogende materialen. U heeft de keuze uit allerlei kleuren. Zo zit er altijd wel een kleur die perfect bij de stijl van uw toilet of badkamer past.

Er zijn ook pakketten met zowel handdoeken als gastendoekjes verkrijgbaar. Dat is extra voordelig. Zo heeft u ook bij elkaar passende handdoeken en gastendoekjes bij elkaar passen.

Gastendoekjes voor het toilet

Voor het toilet heeft u gastendoekjes nodig. Het drogen van de handen na het wassen van de handen is namelijk heel belangrijk. Natte handen verspreiden namelijk tot duizend keer meer bacteriën dan droge handen. Bacteriën worden namelijk aangetrokken door natte handen, want bacteriën groeien goed op vochtige plaatsen. Via natte handen worden de bacteriën verspreid naar andere plekken.

Door het drogen van de handen met een gastendoekje wordt de verspreiding van bacteriën en ook infectieziekten beperkt.  

Gastendoekjes van verschillende materialen

Standaard katoen

Katoen wordt gemaakt van de vezels die de zaden van de katoenplant omhullen. Deze vezels worden tot draden gesponnen. Het is een zacht, maar toch sterk materiaal. Katoen droogt snel en het is daardoor ideale materiaal voor gastendoekjes.

Gekamd katoen

Na de oogst van de katoen, wordt deze schoongemaakt van zaden en vuil. Om de draden te produceren, worden de katoenvezel van elkaar gescheiden. Dit wordt kaarden genoemd. Het kaarden neemt veel tijd in beslag, maar het verbetert wel de duurzaamheid, sterkte en de kwaliteit van de katoenvezels. De korte katoenvezels worden verwijderd en de lange, sterkere katoenvezels blijven over.

Gastendoekjes worden regelmatig gewassen, vanwege de hygiëne. Van wassen slijt een gastendoekje. Omdat gekamd katoen erg sterk is, gaat een gastendoekje van gekamd katoen heel veel wasbeurten mee.

Terry katoen

Deze soort katoen wordt voor sportkleding, badjassen en badtextiel gebruikt. Aan een kant is deze stof glad en aan de andere kant zitten kleine lusjes. Het is aan die kant erg zacht.  

Diverse kleuren

Gastendoekjes zijn in allerlei verschillende kleuren te verkrijgbaar. Zo zijn er altijd wel gastendoekjes die precies bij de stijl van uw toilet of van uw badkamer past. Een andere mogelijkheid is om gastendoekjes te bestellen in dezelfde kleur als uw handdoeken. Er zijn ook handdoekenpakketten verkrijgbaar. In een handdoekenpakket zitten zowel gastendoekjes en handdoeken. Ze hebben allemaal dezelfde kleur en zijn gemaakt van hetzelfde materiaal. Een handdoekenpakket is bovendien voordelig.

Het keurmerk voor textiel: Oeko-Tex 100

Er is een speciaal keurmerk voor textiel: Oeko-Tex 100. Een product met het Oeko-Tex 100 keurmerk, voldoet aan deze eisen :

  • Er mogen geen illegale schadelijke stoffen gebruikt worden bij het produceren van het artikel.
  • Er zijn allerlei schadelijke, legale chemicalIën die niet gebruikt mogen worden.
  • Productie en productieproces voldoen aan de  regelgeving van de Europese Unie.
  • Productie en productieproces voldoen aan de  regelgeving van de US Consumer Product Safety Improvement Act (CPSIA) voldoen.
  • Is op milieuvriendelijk wijze geproduceerd.
Lees meer