• Lorem ipsum

Badhanddoeken

Een badhanddoek mag op het eerste gezicht dan misschien een detailaankoop lijken te zijn, het is wel degelijk belangrijke om de juiste keuze te maken. Want enkel als je aandacht besteedt aan de details bij de inrichting van de badkamer, is het mogelijk om deze ruimte comfortabel, gezellig en stijlvol te maken.

Geen producten gevonden...
  • De allerlaagste prijs voor duizenden producten
  • Grootste assortiment in Nederland en België
  • Outlet met extra hoge kortingen
  • Snelle levering + gratis verzending vanaf €35,00

De beste badhanddoeken - zo vind je ze!

Maar hoe vind je nu de beste badhanddoeken, en welke mogelijkheden zijn er zoal? In het volgende overzicht krijg je wat handige tips en belangrijk factoren voor bij de zoektocht naar de beste badhanddoeken!


Belangrijk bij het zoeken naar de beste badhanddoeken

Jezelf afdrogen na een heerlijke douche, dat voelt gewoon goed. Als je echter nog meer van dit moment wilt genieten, dan is het belangrijk dat je de juiste badhanddoeken kiest. Hieronder enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden:

1. De juiste structuur is van essentieel belang

Bij de zoektocht naar een goede badhanddoek is het vooral belangrijk dat deze goed aanvoelt. Er bestaan heel wat mogelijkheden op het vlak van structuur en materialen. De meeste mensen hebben liever een handdoek die iets zachter aanvoelt en die de huid niet schuurt, maar er bestaan natuurlijk ook hardere varianten.

Houdt hierbij vooral rekening met je huidtype. Als je snel irritatie voelt aan je huid, is het beter om een zachter model te kiezen. Kan je wel tegen een stootje, ga dan gerust voor een handdoek met een wat hardere structuur!

2. Een goede kwaliteit is goud waard

Welke keuze je ook maakt op het vlak van feel, het is heel belangrijk dat je gaat voor handdoeken van goede kwaliteit. Goede handdoeken gaan langer mee omdat ze niet zomaar ontrafelen, en daarbij zijn ze beter voor elk type huid. Voor een betere kwaliteit betaal je misschien gemiddeld wat meer, maar als je weet dat goede handdoeken langer meegaan, is dat natuurlijk de moeite waard.

Kwaliteit heeft te maken met de structuur van de handdoek en hoe deze is vervaardigd. Een stevige structuur houdt in dat de handdoek tijdens het wassen in de wasmachine niet snel aftakelt en dat hij ook vocht goed absorbeert. Wees dus niet bang om het in een iets hogere prijsklasse te zoeken - je krijgt er immers heel wat voor in de plaats!

3. Badhanddoeken van de juiste afmetingen

Nog een belangrijke factor bij het vinden van de juiste badhanddoeken: de lengte en breedte! Misschien is dit niet meteen een prioriteit, maar het is toch de moeite waard om er even over na te denken. Een grote handdoek is natuurlijk gemakkelijker als je jezelf snel wilt kunnen afdrogen, maar het hoeft niet. De meeste grote modellen zijn verkrijgbaar in afmetingen van 100 X 180 centimeter, maar er bestaan ook varianten die net iets kleiner zijn.

Houd wel rekening met het feit dat je voor grotere handdoeken ook meer ruimte nodig hebt in de badkamer. Het beste is echter nog altijd om zowel kleine als grotere formaten te kopen. Op die manier kan je bijvoorbeeld je lichaam afdrogen met een grote badhanddoek en na het douchen je haar in een kleine handdoek wikkelen.

4. Natuurlijke materialen voor een gezonde huid

Weet je nog dat we het hadden over het belang van een goede kwaliteit handdoek? Eén van de zaken die hierbij belangrijk zijn, is het materiaal van de handdoeken. De beste keuze die je kunt maken is katoen, en wel omdat dit een natuurlijk materiaal is dat heel huidvriendelijk is. Zelfs als je huid van nature al gevoelig is, heb je er geen last van.

Daarbij ademt katoen erg goed, waardoor je handdoek dus niet zomaar zal beschimmelen als er even wat vocht in blijft zitten. Ook zorgt dit ervoor dat de handdoek sneller droogt. Ten slotte biedt katoen als voordeel dat dit materiaal hypoallergeen is. Mensen die allergisch zijn voor kunstvezels hebben er daardoor hoe dan ook geen last van!

5. Badhanddoeken als stijlelement in de badkamer

Badhanddoeken kunnen gebruikt worden om mee te nemen naar het zwembad of de zee, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze in de badkamer zelf geen belangrijke bijdrage aan de uitstraling van de ruimte leveren! Als je badhanddoeken kiest, ga dan voor een model dat een beetje bij de inrichting van de badkamer past. Zo kan je opteren voor handdoeken in eenzelfde kleurenpalet als de badkamer zelf. 

Bepaalde merken werken hun badhanddoeken mooi af met versieringen en kleurcontrasten, waardoor je er als het ware een échte hotel of wellness-sfeer mee kunt creëren. Op die manier maak je de badkamer meteen een stuk aangenamer en chiquer!

Geniet van een interessante badhanddoeken aanbieding! 

Ben je nog steeds op zoek naar de beste handdoeken voor in de badkamer, maar raak je niet wegwijs uit de vele mogelijkheden? Dan is het misschien een goed idee om van een badhanddoeken aanbieding te profiteren, waarmee je voor minder geld van een optimale kwaliteit kunt genieten. 

Wie zegt dat badkamercomfort veel geld moet kosten? De juiste aanbieding maakt het mogelijk om zelfs voor weinig geld van extra zachte, duurzame en stijlvolle handdoeken te genieten. En dat is natuurlijk alleen maar een meerwaarde voor de kwaliteit en uitstraling van je interieur!